Ajax site
Oferte recomandate: Apartamente in blocuri, Cetate, M-uri Alba Iulia - Cetate, M-uri Apartamente in blocuri Chiria / ZI: 30 EUR Vile, Bragadiru, Complex Fortuna Bragadiru - Bragadiru, Complex Fortuna Vile Pret total: 75.000 EUR Birouri, Romană, Observatorul Astronomic Bucureşti - Romană, Observatorul Astronomic Birouri Pret total: 1.100 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:
 

Ciudata mostenire a toaletelor sovietice

Ciudata mostenire a toaletelor sovietice

deputatii au dezbatut si aporbat miercuri un proiect de lege, stabilind ca deocamdata nu se face mai nimic pe aceasta linie.
Nici macar o aluzie la ameliorarea conditiilor in inchisorile de nesuportat. Poate n-o fi urgent: insasi CEDO ne-a dat un termen de 6 luni numai ca sa intocmim programul de amenajare a inchisorilor. Daca programul dureaza 6 luni, parca vad ca aplicarea lui va dura 6 ani, daca nu cumva 6 decenii, pentru ca totusi 6 secole ar fi exagerat chiar si pentru noi.

Conform proiectului, intemnitatii sunt invitati sa ramana in aceleasi conditii ca pana acum, urmand sa primeasca o reducere de pedeapsa, respectiv in loc de 30 zile in conditii umane, vor sta numai 24 de zile in conditii inumane. Restul liber.

Mie noua masura mi se pare ca un fel de targ intre stat si detinuti: va reducem noi pedeapsa, daca voi inghititi sa stati inuman, in contul acestei reduceri si sa nu va mai plangeti la CEDO.

Ce inseamna conditii inumane ne spune chiar proiectul respectiv:

"prezenta gandacilor, soarecilor, puricilor;
lipsa dotarilor si a produselor igienico-sanitare minime;
calitatea proasta a hranei;
lipsa apei calde curente;
lipsa accesului la activitati in aer liber;
lipsa accesului la lumina naturala sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilatie;
lipsa temperaturii adecvate a camerei;
lipsa posibilitatii de a folosi toaleta in privat si de a se respecta normele sanitare de baza precum si a cerintelor de igiena"
.

Ca tot omul, ma intreb: daca lasam condamnatii in compania gandacilor, in frig si fara sa aiba toaleta "in privat", fara sapun si apa calda, dar le reducem o cincime din pedeapsa, devenim europeni? Sau, ca sa fiu malitios, devenim ceva mai europeni decat am fost pana acum?

Natura umana nu-i toata la fel. N-am nicio indoiala ca unii intemnitati prefera conditii mai bune, chiar daca stau acolo mai mult. Altora, dimpotriva, le-ar conveni sa iasa mai repede afara, deziderat pentru care ar fi dispusi sa indure gandaci, purici si soareci, plus rigorile unui regim insuportabil.

mai mult....

Data articol: 13/05/2017
Sursa: Ziare.com
directproprietar.ro