Ajax site
Oferte recomandate: Apartament 3 camere, Panduri, Scoala Bucureşti - Panduri, Scoala Apartament 3 camere Pret total: 78.530 EUR Vile, Bragadiru, Central Bragadiru - Bragadiru, Central Vile Pret total: 77.500 EUR Vile, Măgurele, Sos. Bucuresti - Magurele Bucureşti - Măgurele, Sos. Bucuresti - Magurele Vile Pret total: 92.000 EUR Apartament 2 camere, Theodor Pallady, Palladium Residence Bucureşti - Theodor Pallady, Palladium Residence Apartament 2 camere Pret total: 58.000 EUR Vile, Centru, Centru Breaza - Centru, Centru Vile Pret total: 95.000 EUR Vile, Tineretului, Marului Chitila - Tineretului, Marului Vile Pret total: 165.000 EUR Apartament 3 camere, Giurgiului, Giurgiului - Cimitirul Evreiesc Bucureşti - Giurgiului, Giurgiului - Cimitirul Evreiesc Apartament 3 camere Pret total: 59.000 EUR Garsoniere, Afumati, Sos Bucuresti-Urziceni Afumati - Afumati, Sos Bucuresti-Urziceni Garsoniere Chiria / ZI: 110 RON Vile, Centru, Centru Ciorogârla - Centru, Centru Vile Pret total: 105.000 EUR Depozite, Bariera Progresu, DN 5 - Ducatti Jilava - Bariera Progresu, DN 5 - Ducatti Depozite Pret total: 9.000 EUR Apartament 4 camere, Brâncoveanu, Secuilor Bucureşti - Brâncoveanu, Secuilor Apartament 4 camere Pret total: 112.000 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:

Deutsche Welle: România eșec în fața tandemului franco-german

Deutsche Welle: România eșec în fața tandemului franco-german

Cu ocazia vizitei lui Jean-Claude Juncker la București, majoritatea forțelor politice s-au pronunțat încă odată în mod apăsat împotriva Europei cu două viteze. Semnificativ este că au făcut-o și partidele din alianța guvernamentală și cele din opoziție, inclusiv UDMR, cu excepția lui Traian Băsescu care a făcut opinie separată. Cu toate acestea proiectul Europei cu două viteze este pe mai departe ”en marche”, ca să preluăm deviza noului președinte al Franței, și pare să fi prins un contur și mai ferm după vizita recentă pe care acesta a întreprins-o la Berlin.

Noul președinte al Franței vizitase Germania și înainte de alegeri, suscitând aprecieri dintre cele mai favorabile, dar păreau să persiste totuși diferențe de vederi greu de conciliat. Între cele două tururi de scrutin, Emmanuel Macron a criticat excendentul comercial al Germaniei care, spunea el, ”nu este bun nici pentru economia Germaniei, nici pentru Europa”. De asemenea candidatul, pe atunci, Emmanuel Macron, se pronunța pentru crearea de eurobonduri și mutualizarea datoriilor suverane, într-un spirit mai curând federalist. După învestirea sa ca președinte, el a părut să-și revizuiască o parte din aceste opinii, apropiindu-se și mai mult de poziția Germaniei. Cu ocazia vizitei sale oficiale la Berlin, care s-a desfășurat într-o ambianță de mare optimism, Macron a spus clar în cursul conferinței de presă că nu dorește mutualizarea datoriilor vechi, căci este ca și cum i-ai pedepsi pe cei care au depus eforturi, oferind totodată un premiu celorlalți. Am asistat prin urmare la o apropiere și mai mare de poziția clasică a germanilor, pe care ministrul de finanțe Wolfgang Schäuble a exprimat-o pe un ton categoric de fiecare dată.

Este posibil ca și în cealaltă privință, a excedentelor, să fi existat anumite progrese, dar nu am reținut o declarație expresă.

În orice caz germanii nu intenționează să negocieze subiectul, după cum a dat clar de înțeles ministrul de finanțe Schäuble, adresându-se direct publicului francez cu ocazia unui interviu din Le Figaro: ”Nu vom rezolva problema zonei euro prin slăbirea Germaniei”. În plus, șeful visteriei germane recurgea la o comparație ”pe înțelesul tuturor” culeasă din fotbal: PSG, a spus el, avea un avantaj de patru goluri în fața Barcelonei și cu toate acestea a pierdut. Morala este că Franța ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a recupera decalajele.

Un alt indiciu puternic al apropierii franco-germane este acela că șefa guvernului federal, Angela Merkel, declara, pentru prima dată, că este de acord cu modificarea tratatelor europene, ”dacă lucrul acesta se va vădi necesar”. Emmanuel Macron afirmase că modificarea tratatelor ”a fost un tabu francez”, dar în realitate germanii se opuseseră de fiecare dată și nu pentru că le-ar fi displăcut ideea, ci pentru că știau foarte bine cât de dificil este procesul acesta. Modificarea tratatelor pretinde acordul unanim al tuturor celor 27 de membri, printre care se numără și România.

mai mult...

Data articol: 19/05/2017
Sursa: flux24.ro
directproprietar.ro