Ajax site
Oferte recomandate: Vile, Bragadiru, Complex Fortuna Bragadiru - Bragadiru, Complex Fortuna Vile Pret total: 75.000 EUR Birouri, Romană, Observatorul Astronomic Bucureşti - Romană, Observatorul Astronomic Birouri Pret total: 1.100 EUR Apartamente in blocuri, Cetate, M-uri Alba Iulia - Cetate, M-uri Apartamente in blocuri Chiria / ZI: 30 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:
 

Dezvăluiri în scandalul vaccinurilor

Dezvăluiri în scandalul vaccinurilor

 de care răspund mai  mulţi jucători şi care nu este securizat până când ajunge să fie administrat copiilor în cabinetul medicului de familie, se arată într-o analiză a Ziarului Financiar.

De la porţile producătorului din străinăta­te, dozele de vaccin cumpărate de Ministerul Sănătăţii sunt livrate în ţară, în depozitul de 6.000 de metri pătraţi din nordul Bucu­reştiului al Unifarm,  distri­buitorul de medicamente al ministerului. De aici, Uni­farm  asigură trans­por­tul do­zelor cu 150 de tiruri cu tem­pera­tură şi umiditate con­tro­late (flotă proprie şi sub­con­tractată) către direcţiile de sănătate publică (DSP)  judeţene.

Circuitul vaccinului nu este securi­zat însă până la destinaţia finală, respectiv cabi­netul medicului de familie. De la DSP-urile jude­ţe­ne, medicii de familie trebuie să asigure trans­por­tul dozelor de vaccin până în cabi­netele pro­prii.  Aceştia merg practic cu geanta frigo­ri­fică la direcţia de sănătate de care aparţin ca să ridice dozele de vaccin ce le-au fost alocate.

De ce nu este securizat lanţul de distribuţie până în cabinetul medicului de familie? „Ridicarea vaccinului de către medicii de familie este o problemă pentru că presupune cheltuieli destul de mari din partea noastră, iar statul român lasă la latitudinea fiecărui medic transportul.“

„Responsabilitatea administrării unui produs în mod sigur şi eficient este a Ministerului Sănătăţii, ori, câtă vreme el deleagă o responsabilitate, nu este o în­de­pli­nire totală a sarcinii către pacient”, a spus medicul Gin­drovel Dumitra, coordonatorul grupului de vac­cinologie din ca­drul Societăţii Naţionale de Medicina Fa­­miliei (SNMF). El a explicat pentru ZF care este cir­cu­itul unui vaccin până în cabinetele medicilor de familie.

 

Medicii de familie trebuie să realizeze în fiecare lună o catagrafie, adică să raporteze vârsta copiilor înscrişi con­­form calendarului de vaccinări, numărul copiilor eli­gi­bili pentru vaccin în luna în curs, ce vaccin solicită, dar şi vaccinurile administrate în luna precedentă. Me­dicul de familie depune aceste documente la Direcţia de Sănă­tate Publică de care aparţine. Mater­nităţile şi me­dicii de fa­milie au obligaţia de a introduce în Re­gis­trul Elec­tro­nic Naţional de Vaccinări datele referitoare la vaccinare.

De ce nu se asigură stocul necesar de vaccinuri dacă se cunoaşte numărul de nou-născuţi în fiecare an, pentru că se poate estima foarte simplu pornind de la anii trecuţi?

mai mult...

Data articol: 15/05/2017
Sursa: flux24.ro
directproprietar.ro