Ajax site
Oferte recomandate: Vile, Bragadiru, Complex Fortuna Bragadiru - Bragadiru, Complex Fortuna Vile Pret total: 75.000 EUR Apartamente in blocuri, Cetate, M-uri Alba Iulia - Cetate, M-uri Apartamente in blocuri Chiria / ZI: 30 EUR Birouri, Romană, Observatorul Astronomic Bucureşti - Romană, Observatorul Astronomic Birouri Pret total: 1.100 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:
 

Mircea Marian, despre mizele din arhiva SIPA: Trecutul procurorului Ponta ar putea fi desecretizat | Reacția fostului premier: Monica Macovei minte de îngheață apele!

Mircea Marian, despre mizele din arhiva SIPA: Trecutul procurorului Ponta ar putea fi desecretizat | Reacția fostului premier: Monica Macovei minte de îngheață apele!

În 2014, fostul ministru al Justiției Monica Macovei, cea care în 2006 a desființat SIPA, a arătat că în arhivă ar putea exista și informații legate de politicieni.

Documente despre trecutul lui Ponta

Macovei a susținut că aici s-ar putea găsi documente care să probeze că fostul premier Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE. „Dovada că Ponta a fost ofițer acoperit? Poate caută cineva și prin arhiva SIPA. Dacă vrem dovada că Ponta a fost ofițer acoperit, sugerez să căutăm și în arhiva SIPA. Ca ministru al Justiției, am desființat SIPA pentru că cercetările arhivei au arătat că SIPA, prin agenții săi, urmărea judecători, procurori sau avocați.

Notele informative conțineau nu doar date despre activitatea profesională, ci și despre viața privată a magistraților. Astfel de informații, de care colaboratoarea Securității, Rodica Stănoiu, se folosea, probabil, pentru a șantaja magistrați, erau obținute, evident, și din interiorul magistraturii, de judecători sau procurori ofițeri acoperiți. Ponta a ajuns la Parchetul General exact în perioada când era ofițer acoperit, deși nu îndeplinea condițiile legale, deci prin eludarea legii, printr-un ordin de ministru al Rodicăi Stănoiu, colaboratoare a Securității”, a scris Macovei.

 

Până la ora închiderii ediției, Macovei nu a răspuns solicitării “României libere” de a comenta acest subiect.

!Dacă doamna Macovei chiar a spus așa ceva, minte de îngheață apele și folosește politic niște instituții care nu ar trebui implicate în așa ceva! “

Victor Ponta, deputat PSD

Predoiu dorea propriul serviciu secret

Deși niciodată nu au fost publicate documente din arhiva SIPA care să probeze că această instituție urmărea magistrați și făcea poliție politică, au existat declarații în acest sens ale unor persoane care au intrat în contact cu arhiva.

mai mult....

Data articol: 17/05/2017
Sursa: Nasul.tv
directproprietar.ro