Ajax site
Oferte recomandate: Apartamente in blocuri, Cetate, M-uri Alba Iulia - Cetate, M-uri Apartamente in blocuri Chiria / ZI: 30 EUR Birouri, Romană, Observatorul Astronomic Bucureşti - Romană, Observatorul Astronomic Birouri Pret total: 1.100 EUR Vile, Bragadiru, Complex Fortuna Bragadiru - Bragadiru, Complex Fortuna Vile Pret total: 75.000 EUR
Oferta lunii:
Ciorogârla - Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie, Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti km 14, Cefin
Hale productie
Pret total: 395.000 EUR
Stiri:
 

Un elev din Iasi a facut o aplicatie unde oricine poate ajuta Politia sa lupte cu infractorii si sa salveze oameni

Un elev din Iasi a facut o aplicatie unde oricine poate ajuta Politia sa lupte cu infractorii si sa salveze oameni

Aplicatia "Ajuta Politia" a fost lansata miercuri dimineata de David Burcovschi. Cu ajutorul acesteia, fiecare utilizator ar avea posibilitatea sa raporteze direct la Politie orice incident, furt, accident sau incendiu.

"Ideea mi-a venit facand naveta si observand ca multi, in trafic, incalca si creeaza situatii de acccident. Este un proiect pe care imi doresc sa il dezvoltam in parteneriat cu Politia si autoritatile care intervin in situatii de urgenta, prin care oamenii sa fie conectati printr-o aplicatie ce le va permite sa raporteze incidentele, conflictele, accidentele. De exemplu, daca vezi pe strada doua persoane care se bat vei putea filma si raporta in timp real catre Politie, care va putea interveni in functie de coordonatele GPS. Aceste sesizari pot fi vazute public si pe https://ajutapolitia.ro/live", a declarat David Burcovschi.

O parte a aplicatiei ajutapolitia.ro este destinata persoanelor care fac drumetii sau alpinism si se expun unor riscuri.

"Pot sa trimita un semnal SOS care sa includa locatia curenta, astfel incat SMURD si salvamontistii sa poata interveni in baza datelor GPS", a declarat David Burcovschi.

Tanarul spune ca, deocamdata, nu a reusit sa prezinte aplicatia autoritatilor.

"Nu reusesc sa dau de ei pentru a le prezenta proiectul. Am o idee: vreau sa fac aplicatia ca la taxi, pentru ca masinile de politie sa primeasca sesizarile din aria in care se afla", a declarat elevul.

 

Alaturi de cativa colegi, tanarul a infiintat D>Soft, un proiect sub umbrela caruia adolescentii dezvolta proiecte in domeniul IT, una dintre acestea fiind o aplicatie pentru telefonul mobil care vine in ajutorul persoanelor care sufera de diabet.

"Pasiunea pentru informatica este strans legata de pasiunea pentru modelism. In clasa a IV-a, faceam masini teleghidate construite si gandite de mine de la zero. La inceput, am dobandit cunostinte minime de aerodinamica, mecanica si dupa ce am vazut un reportaj despre robotica, mi-a venit ideea sa transform toate aceste obiecte in roboti si am inceput sa studiez informatica si sa descopar cum se rezolva anumite sarcini folosind limbajele de programare", a declarat David Burcovschi.

mai mult...

Data articol: 17/05/2017
Sursa: Ziare.com
directproprietar.ro